Vil du prøve at gå off line 24 timer?

 

gl brydegaard træ

Off line 24 timer?? HA – easy! Tænkte jeg. I disse tider, hvor hovedparten af os har næsen nede i mobilen mange timer hver dag, virkede det som en god ide at forsøge at få næsen op og beskæftige mig med noget andet i 24 timer.

Miniferier er voldsomt populære, og hvad med at krydre et miniophold med en digital detox? Så har du efter min mening et genialt koncept. Læs med her og se, hvordan det gik, da jeg gik off line 24 timer!

Off line 24 timer – kan man det?

Gl. Brydegaard på Sydfyn tilbyder et ophold, de kalder 24 timer off line.  Du kan møde op alene, med kæresten eller kollegerne. Det meste kan lade sig gøre, og programmet lægges sammen med personalet. (Læs om pakken HER.)

24 timer lyder ikke af meget, og jeg var da også helt overbevist om, at det ikke blev noget problem for mig. Alligevel kunne jeg mærke et lille sug i maven, da jeg ved ankomsten, som en del af pakken, blev bedt om at aflevere min telefon til den søde og pædagogiske receptionist. Jamen…, tænkte jeg, hvad med mails, hvis jeg lige skal chekke ruten hjem i morgen eller vejret, hvad hvis nogen skal have fat i mig?? Da jeg jo skulle tage billeder til indlægget med min telefon, blev vi enige om, at jeg beholdt telefonen mod at LOVE, jeg kun brugte den til at fotografere. Det overholdt jeg, men det var overraskende vanskeligt til at begynde med.

gl brydegaard trillebør

Gl. Brydegaard, et helt særligt sted

Gl. Brydegaard er på mange måder et særligt sted. Til at begynde med ligger det ualmindeligt smukt og fredfyldt syd for Assens på Fyn, lige før man kører over til Helnæs. Læs mere om Helnæs HER. Skov og strand er lige udenfor døren, og man kan let komme rundt enten til fods eller på låne-elcykler, hvis man har behov for lidt mere kubik. Stedet har været sommerpensionat i mange år. Det blev i 2005 gennemrestaureret af de nuværende ejere Connie og Hans og er i dag en lækkerbisken af et lille hotel. Med et twist.

 

 

Her er så mange skægge, skæve, herlige detaljer, at jeg kunne få mine 24 timer off line timer til at gå blot med at sysle rundt og nyde detaljerne. Værelserne, de malede værelsesnumre, parken, udsmykningen og ikke mindst “venindetoilettet”. Et toilet med plads til to trængende kvinder, blot adskilt af et trådgitter. Total flash back til tiden, hvor veninderne var med på toilettet, og vi fik styr på kærester og verdenssituationen på samme tid. I informationshæftet er blandt andet beskrevet, at nattergalen er flyttet ind i haven i 2017, og svalerne griser men er mere end velkomne. Hvis man vil lave bål og spille guitar i en af de store New Zealandske tipi’er kan man gøre det.  Så selvfølgelig, fristes jeg til at skrive, tilbyder dette herlige sted også et ophold, hvor man er off line 24 timers, og i stedet nyder naturen, roen og samværet.

Kaffe, kage og historisk gåtur

Efter mentalt at have sagt farvel til telefonen, fik jeg nøgler til mit værelse og blev derefter installeret på terrassen med kaffe og hjemmebagt lagkage. Connie og det øvrige personale var meget hjælpsomme og idérige i forhold til, hvad man så kunne lave i sine 24 timer, nu man ikke kunne kamp-scanne mobilen uafbrudt. Mens kaffe og kage gled ned besluttede jeg mig for mine to off line-aktiviteter, som indgik i pakken. Der var flere at vælge imellem, men mit valg faldt på fodbad og strikketøj.

Før aktiviteterne løb af stablen, ville jeg ud og nyde godt af områdets pragtfulde omgivelser. Gl. Brydegaard ligger meget naturskønt og oveni det hele, er her rigtig meget guf for historieinteresserede. Hotellet udleverer en fin folder, hvor de forskellige seværdigheder samt ruten er beskrevet. Her er slotte og fangehuller, gamle vandmøller og krogede egetræer, og altsammen kan ses på en historisk gåtur på ca. 6 km. En stor del af ruten var som at bevæge sig rundt i et guldaldermaleri med bakkede landskaber, solskin gennem gamle løvtræer og græssende køer.

grevinde danners hus

Jeg havde taget badetøj med, da en del af turen gik langs med havet. Efter et pit stop med et havbad sad jeg – uden at chekke mobilen – og nød måger, der fløj over vandspejlet, den milde vind og skyerne på himmelen. Ruten er let at finde, så heller ikke Google maps var åben, og der begyndte at være længere mellem at jeg fik lyst til at kigge på telefonen.

gl brydegaard hav

Tid til fodbad og strikketøj

Vel tilbage fik jeg en skøn tre-retters middag serveret på terrassen. Jeg spiste med den smukkeste udsigt over parken, hvor der hænger lænestols-gynger fra de gamle træer, og heste græsser fredeligt rundt om hjørnet. Roen var ved at indfinde sig, og jeg kiggede ikke længere langt efter telefonen.

gl brydegaard terrasse

Efter middagen skulle jeg i gang med mine off line aktiviteter. Det lyder måske kunstigt, men det føltes meget rigtigt. Der er ikke fjernsyn på værelserne, og telefonen var ikke en mulighed. Istedet havde jeg valgt de to meget off line-agtige ting: fodbad og strikketøj. Alt, hvad jeg skulle bruge, blev udleveret, og resten af min aften gik med fødderne i vand og strikketøj mellem hænderne. Og RO. Ikke noget, jeg lige skulle chekke på telefonen eller computeren. Ikke en ligegyldig serie i TV. Kun duften fra badesaltet og pindenes langsomme arbejde hen mod noget, der kunne ende som en karklud.

gl brydegaard off line 24 timer

Off line 24 timer – virker det?

Min morgenmad var som alt andet på Gl. Brydegaard. Lækkert, veltillavet, gennemtænkt og enkelt. Nu tænker du måske, hvordan er jeg kommet op, når jeg ikke måtte bruge mobilen som vækkeur? Også det er der tænkt på. Man kan få udleveret et godt, gammeldags vækkeur i receptionen – BUM – problem løst! Jeg gjorde status, mens jeg gumlede på den hjemmebagte bolle og nød min the. Jeg kunne mærke roen helt ind i knoglerne. Mit hoved var let, og mine tanker var friske. Jeg siger ikke, at mit digitale behov er væk, men jeg fik et fantastisk pusterum, der gjorde mig og mit hovede godt.

Gl. Brydegaard er ro, nydelse og dejlige oplevelser. På den rolige, fredfyldte måde. Jeg endte helt med at glemme alt om min telefon. Jeg havde så meget andet dejligt at fylde ind i min tid i stedet for.

gl brydegaard park

Indlæg, der ligner

Lad mig høre, hvad du synes

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Kommentarer

 • SVAR

  Det skal simpelthen prøves, hvor lyder det skønt. Super inspirerende skriv

  • SVAR

   Det er noget med at komme afsted!! Super oplevelse:-)
   Kh. Pernille