Nu vi er ved Grækenland…

Arj, jeg bliver nødt til at give denne gode ide videre: Skiathos, en fantastisk græsk ø, der ligger nord for Athen, ikke så langt fra fastlandet. Der er lufthavn på øen, så en del rejseselskaber flyver dertil. Det betyder selvfølgelig også flere mennesker, men fortvivl ej! Det findes der råd for – læs med her:

Skiathos ligger tilpas nordpå til at være en frodig ø. Kommer man længere mod syd bliver de græske øer ofte mere golde og stenede på grund af mere varme og mindre regn. Personligt nyder jeg meget, at der er grønne pinjetræer og overvældende mange blomster, der matcher farverne fra det blå og turkise vand så smukt, og sådan en slags ø er Skiathos. Øen blev med et slag verdensberømt, tillige med naboen Skopelos, da det var her filmen Mama Mia blev optaget. Det måtte vi selvfølgelig opleve og tilbragte 14 skønne dage under den græske sol.

 

Bo i Skiathos by

Vi boede på Rene Studios, som er et mindre, familiedrevet og meget hyggeligt hotel. Det ligger lidt hævet over Skiathos by, og da gaderne er, uden at lyve, ret stejle, kræver det gode ben at komme op og ned til byen flere gange om dagen. Placeringen kvitterer til gengæld med en pragtfuld udsigt over vandet og fred og ro. Skiathos by er lille og overskuelig med butikker, restauranter og havnepromenade. Gør dig selv den tjeneste at forsvinde ind i de små sidegader og gå på opdagelse. Nej, du spiser ikke med havudsigt, men du nyder i stedet hjemmelavet mad og fantastisk betjening. Bagefter kan du slentre en tur langs havnekajen, hvor luksus-yachts ligger og vugger i den lune aftenluft side om side med små, knaldblå fiskerbåde.

 

 

Skiathos med et twist

Udover det helt oplagte græske ø-livs-foretagende med sol, strand, vand og fantastisk mad, er der nogle andre, lidt skæve ting, man kan foretage sig.  Som nævnt har øen en lufthavn, og flyene svæver lige hen over havnepromenaden i Skiathos by. Det er muligt at køre eller gå ud til landings- og startbanen og se de store maskiner helt tæt på. Det er ret fascinerende at opleve, og der er ofte folk bevæbnet med kameraer derude. Men hold god afstand til flyene! Der ligger en lille café derude samt et lyssignal, der får stoppet trafikken, når der lander eller letter fly.

 

Når man har fået jet-motor nok, kan man køre videre ind midt på øen. Her ligger Skiathos Dog Shelter. Hjemløse hunde er også her et problem, og det prøver man at afhjælpe her. Dels passer og plejer man syge eller tilskadekomne hunde, dels formidler man nye hjem til dem. Hvis man vil bidrage med en hjælpende hånd,  kan man melde sig til at gå tur med hundene. Man møder blot op ved lågen mellem kl. 9-13 og tilbyder en luftetur. Vi er hundemennekser herhjemme, så en tidlig morgen  bankede vi på døren til shelteret. Vi blev udstyret med to, logrende, pjattede hunde og slentrede af sted i den lune, stille morgen. Shelteret ligger smukt og øde, så turen var en også en naturoplevelse for os hundeluftere. Man går så længe man gider, og hundene var lykkelige for at være ude og se noget nyt.

På tur til lands og til vands

Det er en god ide at leje en bil og køre på opdagelse på øen. Og her kommer det gode: Så snart, man bevæger sig lidt udenfor Skiathos by forsvinder folk, og man føler man har øen lidt for sig selv. Der er god plads på vejene, og godt for det. De er temmelig smalle, til tider stejle og en del af dem er grusveje. Man kan med fordel lægge vejen forbi  Platanos Restaurant. Restauranten ligger med den mest vidunderlige udsigt over Skiathos by og havet, og man spiser godt. Vi fik den anbefalet af kaptajnen på vores bådtur, og det er ham, der egenhændigt står for leveringen af frisk fisk til restauranten. Prøv deres friturestegte ansjoser. Salt og citron henover og en græsk salat, det er vidunderligt.

 

Og bådtur er en anden måde at se øen og dens omgivelser på. Det er også på havnen man kan genkendescenen fra filmen Mama Mia, hvor de tre herrer ikke når båden. Ellers er der fine skilte på molen med billeder fra filmen, så man kan genopfriske hukommelsen.Der er daglige bådture fra havnen til andre strande på Skiathos og andre øer i nærheden. For eksempel den lille, ubeboede ø Tsougria, som man kan se fra havnen på Skitahos. Den har en pragtfuld strand, en strandbar og that’s it. Man kan også booke sig ombord på en halvdags snorkelsafari, hvor man sammen nogle få andre sejler rundt til forskellige små bugter og vige, som man har helt for sig selv. Det er som at snorkle rundt i et akvarie med fisk og planter i alle farver. Den lidt større, men mindre turistede, naboø Skopelos er absolut en halvdags-udflugt værd. Man kan kun sejle hertil og det begrænser selvfølgelig antallet af turister. Vi besøgte øen året efter i en uge – mere om den dejlige ø i næste indlæg!

 

Indlæg, der ligner

Lad mig høre, hvad du synes

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Kommentar