Genoplev Mama Mia filmen på Skopelos

Det kræver en indsats at nå frem til øen. Som nævnt i mit tidligere indlæg (læs mere her), findes der ikke en lufthavn på Skopelos. GODT, fordi, det begrænser stærkt antallet af turister. Efter at være landet med fly på naboøen Skiathos, er det til gengæld ud over det absurd smukke, blå hav med færge eller katamaran, og det kan godt blive en tur, der gynger. Der blæser ind i mellem en vind, der oven i købet har et navn – Meltemi – fra nord til syd i somerperioden, og den kan undertiden sætte lidt fart i bølgerne! På vores bådtur gyngede det, skal vi sige, pænt meget. Men hey, for søstærke er det jo ikke noget problem – host, host. Turens længde kan varieres afhængig af hvilken havn, man sejler til og fra. På vej hjem valgte vi at sejle fra Glossa (vestsiden) tilbage til Skiathos på en halv time i stedet for at spendere 1-2 timer i høj sø fra Skopelos by (østsiden). Man kommer fint med taxa mellem Skopelos by og Glossa.

Pas på – geder på vejen

Er man kommet igennem prøvelserne til søs venter et formidabel ophold på Skopelos. Øen er noget større end sin mere turistede lillebror Skiathos og ligeså smuk. Grønne pinjeskove, krystalklart vand og væsentlig færre turister. What’s not to like? Vi boede i Skopelos by, som er lille og hyggelig med et småt, men fint udvalg af butikker. Her er en hyggelig havnepromenade med flere forskellige restauranter. De tre, der ligger yderst på molen holder åbent året rundt. Hvilket siger noget om, at Skopelos er en “rigtig” ø, der har et liv udenfor turistsæsonen.

Ligesom på Skiathos er det smart at leje en bil og komme rundt og se sig omkring. Men pas på gederne! Der er horder af geder, der græsser frit rundt på øen, og de er ikke altid villige til at forlade vejbanen. Man kan med fordel besøge strandene rundt om på øen, da stranden i Skopelos by ikke er imponerende. Det er de derimod på vestsiden, hvor for eksempel Kastani stranden er en lækkerbisken ud i strand og klart vand. Det er også her nogle af scenerne fra filmen Mama Mia er optaget!

Mama Mia

Hvis man som jeg er fortabt og forelsket i Mama Mia universet, er det et must at besøge Skopelos. (Ikke-fans skal muligvis stoppe læsningen her…) Ligeså grøn, blå og turkis farverne er i filmen, lige sådan ser det ud i virkeligheden. Bevares, man skal have fantasien lidt med undervejs, da man i filmen byggede bådebroer og kulisser, der naturligvis blev taget ned igen og ikke findes mere. På Kastani stranden kan man nu let foretille sig Sophie og Sky’s strandscene, før han bortføres til polterabend.

Et andet oplagt mål er kirken, hvor de unge i filmen skal giftes. Den ligger på toppen af en høj klippe, der i dag kaldes Mama Mia cliff på Google maps (er det lige i overkanten???), og kirken hedder Agios Ioannis. Det er et underskønt område, hvor man også kan ligge på stranden eller finde ned på klippen, hvor Sam (Pierce Brosnan) desperat kalder på Donna (Meryl Streep). En lille café er åbnet tæt ved klippen, hvor man kan samle kræfter, inden det går opad. Der er godt 100 trin, man skal forcere i heden for at nå op til kirken. Men så har man også en helt vidunderlig udsigt over havet og kystlinjen OG er gået på selvsamme trin som Meryl Streep & co. Endelig fremme på toppen når man Agios Ioannis. En mikroskopisk kirke, og her står det klart, at filmens kirke muligvis har været en kulisse…

 

Indlæg, der ligner

Lad mig høre, hvad du synes

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Kommentarer

 • SVAR

  Det ser dejligt ud. Jeg skal på ferie med min datter, svigerdatter og to børnebørn på hhv., på det tidspunkt 4 og 1 år.
  Vi er ude efter at bo et malerisk sted, med både bademuligheder og en lille rar by, så vi kan spise hyggelige steder og der er lidt at se på. Mange hilsner Bente

  • SVAR

   Hej Bente,
   I kommer ikke til at fortryde det, hvis I tager til Skopelos. Jeg boede i Skopelos by, som er lille, hyggelig og med lige det, man har brug for. Lidt restauranter, lidt havnepromenade og lidt butikker. Selve øen er underskøn, så tag endelig på opdagelse rundt omkring. Rigtig god tur!
   Mange hilsner Pernille

 • SVAR

  Hej Pernille
  Jeg er faldet over din blog da jeg ledte efter information om Skopelos. Jeg er ved at planlægge en rejse for mig og mine bedsteforældre. Kan du fortælle mig lidt om terranet? Kan man have en halv-dårligt gående bedstemor med på ferie dertil?
  På forhånd tak!

  • SVAR

   Hej Sofie,

   tak for din mail. Og beklager det sene svar!!Du har formentlig været på Skopelos nu.Græske øer kan jo godt være lidt op og ned og ujævnt. Men der er også en rigtig fin strandpromenade i Skopelos by og når man lejer bil, er det let at komme rundt.Håber I havde en dejlig tur.
   Bedste hilsner
   Pernille

 • SVAR

  Vil også gerne gå i Mama Mias fodspor snart.