Ribehøj – en oplevelse udover det sædvanlige!

Ribehøj panoramasuite

Ribehøj er endnu et sted, der er inspireret af mine læseres Somewhere Else-steder i Danmark. Vibeke Sander Nissen, der anbefalede Ribehøj, havde besøgt stedet og var væltet bagover af begejstring! Hun talte om de helt unikke hytter, den fantastiske mad og det søde personale. Jeg tog på tur til det sønderjyske for at besøge Ribehøj, og alt det, og lidt om den jyske ynde, kan du læse mere om herunder. Her kommer første af to indlæg om dette helt unikke sted.

Ribehøj er afslappet luksus i naturen

Ribehøj er luksushytter, gourmetmad og skøn natur. Alt sammen pakket ind i en ualmindelig rar, venlig og afslappet atmosfære. Jeg mødtes med Carsten, som er trediegenerations indehaver på Ribehøj. Han fortalte om stedets lange og utrolige historie og om, hvad hans tanker bag Ribehøj er. (Læs om Ribehøjs historie HER.)

Det er tydeligt, at Ribehøj skal være en god oplevelse for gæsterne, lige fra man træder ind af døren. Her er virkelig tænkt over den mindste lille detalje, som hvordan personalet skal agere, stemning og indretning i de forskellige bygninger, råvarerne til restauranten, og hvordan man kan få naturen helt med ind i rummet. Carsten fortæller, at det er vigtigt at give gæsterne en oplevelse af, at her kan man komme og slappe af, hygge sig. Her kan man finde tilbage til den ro og nærvær en travl hverdag hurtigt kan få gjort kål på. Her kan man nyde et ophold, hvor overnatning og mad alt sammen rummer hjerte og sjæl.

Og så lidt om den jyske ynde

Carsten brugte et udtryk, jeg faldt pladask for. Da han skulle give et bud på, hvordan de arbejder på Ribehøj, nævnte han “Den jyske ynde”. Det måtte jeg som sjællænder lige have forklaret. Det handler om ikke at love mere, end man kan holde. Om at tilgå sit arbejde med en vis forsigtighed og jordbundenhed. Om at sige tingene som de er,  i stedet for at bruge en masse fine fyld-ord. At kunne stå fuldstændig inde for, hvad man laver uden at behøve at skilte med sine mange priser. (Som Ribehøj har MANGE af). Det er nu og her, man skal være tilstede, forklarede Carsten. Priserne er jo fortid.

Ribehøj

Panoramasuiten

Ribehøj består af en hovedbygning med reception og restaurant. Derudover ligger der hytter spredt rundt i parken, og endelig er der et mindre område, hvor man kan campere. Park og bygninger er løbende udvidet og gennemrenoveret, så alt i dag emmer af lækkerier, luksus og velvære.

Vi boede i en Panoramsuite, og det var intet mindre end en formidabel oplevelse! (Læs mere om Ribehøjs overnatning HER.) Vi parkerede på egen p-plads ved hytten, som var en solid bjælkekonstruktion. Indgangspartiet var smukt tilplantet, og et tændt bloklys blafrede i lanternen på trappen. Selve hytten var vidunderlig. Intet mindre. Vi blev mødt med afdæmpet musik fra det store TV, hvor skærmen var tunet ind på pejsehygge. Jeg blev med det samme omsluttet af en varm, hyggelig følelse og en stor lyst til at spendere væsentlig mere tid her end min planlagte ene overnatning.

Ribehøj lænestol

Hytten er rummelig. Som i meget rummelig. Og afsindig smagfuld. Man mærker tydeligt tanken om at få naturen med indenfor. Her er fritlagte bjælker, rustikke materialer og farverne er lune, behagelige og afdæmpede. I panoramasuiten er der som sagt god plads til både en kæmpe dobbeltseng, sofa med sofabord og to behagelige lænestole at slænge sig i. Fra lænestolene kan man sidde og nyde ilden i pejsen, som man er velkommen til at tænde op i. Brændet er gjort klar, og det er lige til at gå til.

Ribehøj pejs

Ribehøj seng

Jeg elskede de små, skønne detaljer som, at der er placeret store bloklys i hele hytten, man kan tænde. Et fad med frisk frugt, chips, kaffe og te er stillet frem til fri afbenyttelse. Minibaren er skiftet ud med et ganske imponerende vinskab, hvor man naturligvis betaler for, hva man tager. Jeg kan lide ideen!

Badeværelset var naturligvis også en oplevelse. Samme lækre materialer og farver og rigtig god plads. Her var to håndvaske og to brusere, så man kan bade sammen, hvilket jeg personligt syntes var et kæmpe hit! Efter at have benyttet de lækre produkter til krop og hår, trak vi i den tykke frottebadekåbe. For nu ventede en ny oplevelse!

Ribehøj badeværelse

Ribehøj brus

Og så til det udendørs!

Panoramsuiten har en stor terrasse med udsigt over søen og det naturskønne område. Her er loungemøbler med hynder, hvor man kan sidde med sin kaffe eller te og nyde roen. MEN – mine damer og herrer – terrassen rummer en meget vigtig ting: Nemlig en stor jacuzzi! Den var opvarmet og klar til hoppe i. Vi skulle ikke røre en finger andet end at tænde for boblerne og sætte os tilrette. Vi havde taget et glas vin med ud og sad nu i den halvkolde efterårs-eftermiddag i dampende varmt vand og skuede ud over den smukke natur. Lad mig bare sige, at roen var ved at indfinde sig! Som bonusinfo kan jeg nævne, at det også fungerede rigtig godt med et dyp i jacuzzien under den mørke, stjerneklare himmel senere på aftenen!

Ribehøj jacuzzi

Selvom vi kunne have brugt resten af aftenen på at nyde vores bjælkehytte, havde vi en aftale med restauranten. Så vi måtte op af jacuzzien, slukke bloklysene og sætte kurs med endnu en oplevelse hos Ribehøj. Nemlig en 6-retters gourmetmiddag. Hvordan det gik, kan du læse i mit næste indlæg her på bloggen!

 

Hvis du fortsat vil modtage gode historier, tips og tricks til ture, så meld dig til mit nyhedsbrev herunder:

 

Indlæg, der ligner

Lad mig høre, hvad du synes

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Kommentar