Ribehøj – en oplevelse udover det sædvanlige (2)

Ribehøj tønde

Ribehøj er luksushytter, gourmetmad og lækkerier. Har du brug for forkælelse i de lækreste omgivelser inde og ude OG spise fantastisk mad, skal du tage forbi Ribehøj. I sidste indlæg fortalte jeg om indehaverens tanker bag Ribehøj og de fantastiske hytter, man kan overnatte i. (Find indlægget HER.) Mit ophold indbefattede også en 6-retters middag i den tilhørende restaurant. Her kommer indlæg nr. 2, hvor du kan læse om en middag og restaurant i særklasse.

Ribehøj bestik

Restauranten, der voksede

Jeg mødtes om eftermiddagen med Carsten, der er trediegenerations indehaver af Ribehøj. Han fortalte lidt om hans tanker bag stedet og ikke mindst restauranten. Ribehøj har som sagt været i familien gennem tre generationer. Carsten kan huske, hvordan han stod i det dengang meget lille køkken og hjalp sin mor med opvasken og med at servere røde pølser til gæsterne. Meget er sket siden, og Ribehøj er i dag gennemrenoveret og moderniseret. Køkkenet er kæmpestort og moderne, og restauranten er udbygget flere gange.

Ribehøj barvogn

Innovativ mad, lavet med hjerte og sjæl

Restauranten kan det samme som hytterne. Forstået på den måde, at der er en hyggelig, afslappet og varm stemning. Både hvad angår indretningen og personalet, der møder os. Her er lune, varme farver, bløde stole og dæmpet belysning. De rustikke materialer fra hytterne går også igen her. Der er fritliggende bjælker, træ i alle afskygninger og store vinduer, der skal trække naturen helt ind i restauranten. Og så er her en god akustik, hvilket jeg sætter meget stor pris på!

Ribehøj bord

Carsten fortæller, at her spiser man god, innovativ mad, der er lavet med hjerte og sjæl. Udtrykket “Den jyske ynde” indgår også i snakken om maden. Her bliver ikke lovet mere, end man kan holde, man fortæller om maden uden nødvendigvis at skulle bruge en masse fine ord, som ingen forstår alligevel. Her er ingen spørgsmål dumme, og man vil gerne have, at gæsterne kan slappe af og hygge sig med en god middag.

Her er det vigtigere, at man ikke afbryder det forelskede par, der er midt i en dyb samtale, for at skænke vin fra den rigtige side. Så må vinen komme i glasset fra den forkerte side, så parret kan fortsætte øjenkontakten. Det, synes jeg, er et ret charmerende træk!

Ribehøj lys

 

Ind med lokale råvarer!

I og med Carsten er vokset op på egnen, kender han de fleste gårde, der ligger i nærheden. Så han ved præcis, hvor han skal hente de bedste kartofler, det møreste svinekød og de ypperste grøntsager. Hvor det er muligt, og når det kan leve op til den tårnhøje kvalitet, Carsten forlanger, bruger køkkenet lokale råvarer. Ribehøj importerer selv al vin fra Europa, og Carsten har planer om at have en lille vinbutik, så gæsterne kan købe den vin med hjem, de var særligt begejstrede for.

Ribehøj snack

4-, 6-retters menu eller a la carte?

Man kan vælge mellem oplevelsesmenu eller bestille fra a la carte kortet. (Læs mere om restaurantens menu HER.) Vi skulle prøve 6-retters oplevelsesmenuen med tilhørende vinmenu, men det er også muligt at nøjes 4 retter. Jeg så en smule skrækslagen på vores vidunderlig søde tjener og spurgte, om det overhovedet var muligt at komme igennem 6 retter? Hun fik mig overbevist om, at det var det. Retterne er selvfølgelig tilpasset i størrelse, så man kan nå at smage det hele, før man bliver mæt. Smart!

Ribehøj suppe

Nu startede en madoplevelse, der var helt i særklasse. Veltillavet, perfekt tilberedt og smukt serveret. Men vigtigst af alt: det smagte helt afsindigt godt. Når der står oplevelsesmenu, så er det helt rigtigt. Masser af smag og duft, gode kombinationer af råvarer og en servering, der ledte mine tanker hen på små kunstværker.

Prøv lige at se en smuksak af en jordskokkesuppe herover. Personlig er det aldrig lykkes mig at få en jodskokkesuppe til at smage af ret meget. Denne var en himmerigsmundfuld. Så smagfuld og afstemt, så både jordskokker, torsk og urteolien kom til sin ret.

Andebrystet herunder! Igen kan det være en vanskelig opgave at få det mørt, saftigt og smagfuldt i mit køkken. Ribehøjs andebryst kan spises med ske, så mørt er det. Tilbehøret, som var syltet kvæde og persillerodscreme var et lækkert og meget velsmagende tilbehør.

Og sådan var det med alle retter. Den ene oplevelse efter den anden, hvor man bare kunne læne sig tilbage og nyde festen!

Ribehøj and

Hele aftenen var vi fantastisk godt hjulpet på vej af vores vidende og humoristiske tjener. Det var tydeligt, at alle spørgsmål var velkomne, og der blev ikke fortalt mere om mad og vin, end nødvendigt var. Og der var stor forståelse for, hvis vi liiiige havde brug for en pause undervejs.

Ribehøj æble

Det er ikke tit jeg sætter mig ned og bruger henved fire timer på en middag. Men dette var en oplevelsesmiddag, og en oplevelse var det. Én af de rigtig gode. 6 retter er ikke for sjov. Du skal sætte aftenen af, møde sulten op og give dig hen til hygge, nærvær og nydelse.

Det var sent, da vi satte kurs mod hytten, men der var ingen vej udenom et dyp i jacuzzien med kig til den sorte stjernehimmel.

Hvis du fortsat vil modtage gode historier, tips og tricks til ture, så meld dig til mit nyhedsbrev herunder:

Ribehøj restaurant

Indlæg, der ligner

Lad mig høre, hvad du synes

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.