Rom guide til 4 dage

Rome campo dei fiori

Er du på vej til Rom? Og er det dit første besøg i Den Evige Stad? Og virker det en lille smule uoverskueligt at finde ud af, hvad du skal se? Så skal du sætte dig godt til rette og læse med her. For jeg har lavet en Rom guide til 4 dage, som er en overskuelig dag-for-dag-plan. Man kan sagtens få en god fornemmelse af Rom på fire dage, og så har du altid noget at vende tilbage til. For man bliver aldrig færdig med den pragtfulde by!

Rome Monti

Rom i 4 dage – hvad skal man se?

Lad mig begynde med at sige – DER ER MEGET AT SE I ROM! Og man kan ikke nå at se det hele på én gang. Men selvfølgelig er der de store klassikere, som man bare SKAL se, når det er første tur til Rom, og det er her, en Rom guide kan hjælpe dig på vej.

Rom er enestående, vidunderlig, underskøn og fascinerende. Hvor end du vender dig hen, støder du på et monument, en søjle, et tempel eller kirke, der har flere hundrede – ja flere tusinde år på bagen. Udtrykket “historiens vingesus” er virkelig relevant her. Overalt finder du smukke pladser med fontæner, små, skæve gader og minder fra Roms storhedstid.

Samtidig er byen proppet med kaffebarer og gode restauranter. Italienerne er verdensmestre i at nyde livet: la dolce vita, og det kan ses i bybilledet. For mig er det vigtigt at have tid til at sidde på en dejlig Piazza (plads) og nyde en god kop kaffe, mens jeg betragter livet. Så und dig selv at få tid til bare at slentre rundt, falde i staver på fortovsrestaurant og nyde en aperitif i det fri.

Men lad os tage hul på de fire dage. Jeg har lavet en Rom guide, der gør det nemt at overskue, hvordan man angriber sine fire dyrebare dage. Seværdighederne er samlet i fire “klumper” i forskellige dele af byen og dækker det man bare SKAL se. Det er et let tilgængeligt program for hver dag, og så kan du selv krydre med små spisesteder, en hyggelig kaffebar eller en marmorbænk i solen.

Du får et kørekort til den italienske kaffebar, når du skriver dig på min mailliste. Så er du også sikker på at få besked på mail, når der er nyheder med tips og trick fra mig til din ferie. Skriv dig på herunder:

Rome tabacchi

Rom guide – dag 1

Vi lægger ud med en gåtur i indre by. Gå efter skilte, som de er flinke til at have mange af i Rom, hvor der står Centro Storico (historisk centrum). Her ligger en perlerække af de seværdigheder, mange har hørt om, set i film eller set billeder af, og det er let at gå til det hele. Rækkefølgen ser således ud:

Den Spanske Trappe – find Piazza di Spagna med den smukke båd-fontæne. Trappen ligger midt på pladsen.

Via dei Condotti – dyr, eksklusiv gade, der starter fra Piazza di Spagna

Trevi fontænen –  stor og imponerende fontæne. husk at smide en mønt i! Så er du sikker på at komme tilbage!

Pantheon – fantastisk bygning. oprindeligt romersk tempel, i dag kirke. Kuppelen er åben i toppen, og det giver et magisk lys

Piazza Navona – en stor plads kaldet Roms dagligstue. Her er liv og leben, masser af barer og (dyre) restauranter

Campo dei fiori – smuk plads med marked hver dag indtil kl. 14. Masser af barer og restauranter

Rome pantheon

 

Rom guide – dag 2

I dag står den i antikkens tegn. Antikke ruiner findes overalt i Rom, også i det helt almindelige gadebillede. Men de virkelig tunge drenge er:

Colosseum – det gamle amfiteater for gladiatorkampe. Det er to tusind år gammelt og virkelig et besøg værd

Forum Romanum – den centrale plads i antikkens Rom. Her foregik vigtige politiske aktiviteter, handel og markedsplads.

Det er en god ide at booke billet på forhånd, da den almindelige kø, kan være lang. Det officielle billetkontor sælger billetter til både Colosseum og Forum Romanum. Du kan booke on line HER.

På vej hjem skal du gå over

Piazza Venezia – Roms midtpunkt, med monumentet Altare della Patria – fædrelands-alteret. Et kæmpestort, hvidt arrangement.

Rome colosseum

Rom guide – dag 3

Rom rimer på

Peterskirken – ingen tur til Rom uden at se den storslåede og smukke hovedkirke for millioner af katolikker verden over.

Man kan få rigtig lang tid til at gå i Peterskirken. Kirken i sig selv er enorm, og der er som regel kø for at komme ind. Men det er ventetiden værd. Lige når man er kommet ind, findes én af Michelangelos mest berømte statuer, Pietà i et kapel til højre. Den forestiller Maria med den døde Jesus i armene, og er meget rørende og fantastisk smuk

Det er også muligt at komme op i kuppelen. Jeg vil ikke anbefale denne tur til folk med højdeskræk eller klaustrofobi. Begge dele bliver godt og grundigt udfordret! Peterskirken er en del af

Vatikanstaten – hvor man kan besøge museerne og det Sixtinske kapel, hvor vor ven fra før Michelangelo har malet loftet. Det er vildt, overvældende og helt utroligt smukt. Der kan være afsindig mange mennesker, men køen er som regel mindre om eftermiddagen. Man kan også forudbestille billetter på Vatikanets billetkontor HER. 

Rome San Pietro

Rom guide – dag 4

Nu er vi ved at være lidt trætte i benene, så dagen i dag bærer præg af et halvdags-arrangement. Du skal opleve bydelen Trastevere (Udtales med tryk på midterste e). Det er det gamle latinerkvarter, tidligere fyldt med farverige personer, sømænd og andet godtfolk og er total Lady og Vagabonden-område. I dag er kvarteret pænt og nydeligt og meget charmerende. Små, snævre gader, vasketøj henover gaden, hyggelige restauranter og små pladser. Slå dig ned på Piazza Santa Maria, bestil et køligt glas hvidvin, lyt til fontænens plasken og nyd livet på pladsen. Mon ikke, du allerede glæder dig til dit næste besøg i Rom?

Rome trastevere

Rome aperol

Indlæg, der ligner

Lad mig høre, hvad du synes

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 Kommentarer

 • SVAR

  Fin skematisering..god plan her..har set noget af det omtalte..men resterende f. eks Trastevere og kirken (ikke Peters!) den anden ville jeg gerne opleve…vi gik 20 km en dag, hvor vi var 3 dage i Rom..så Peters Kirken,pladsen Vatikanet,Colloseum,Forum Romanum,en Bastillion,det gamle hospital,parker,pladser,Den Spanske Trappe,den “dyre gade”…små springvand..og gamle bygninger .Fiiin tur…vender gerne tilbage!

  • SVAR

   Hej Grethe,

   dejligt, at du synes om min guide! Ja, man får hurtigt gået mange kilometer i den pragtfulde by. Gode sko er et absolut must! Og ja, selvfølgelig skal du tilbage til Rom. Man bliver aldrig færdig med den by,
   bedste hilsner
   Pernille

 • SVAR

  Super fin guide. Min mand og jeg skal til Rom sidst i maj (og fejre vores sølvbryllup). Ingen af os har været i Rom før, så det er virkelig dejligt med en god guide.

  Kan du fortælle lidt om, hvor I byen man skal bo, hvis man gerne vil bo både centralt og smukt.

  På forhånd mange tak 🙂

  • SVAR

   Hej Puk,
   tak for din kommentar. Hvor er det fantastisk, I skal fejre sølvbryllup i Rom. Det kommer I ikke til at fortryde.Jeg er rigtig glad for, du kan bruge min guide. Hvis I følger den, er I godt dækket ind til jeres første besøg til den evige stad!
   Du skriver, I gerne vil bo centralt og smukt. Jeg vil foreslå, I kigger på området mellem pladsen Campo dei Fiori og Trevi-fontænen. Mere centralt bliver det ikke, og her er et mylder af små, gader, fyldt med butikker og restauranter. Her er naturligvis også tryk på antallet af turister, men det er svært at komme udenom i centrum;-) Jeg har selv fornyligt boet på: 9 Hotel Cesari( link her: https://www.9-hotel-cesari-rome.it/en/) som var superhyggeligt og havde en dejlig tagterrasse. Rigtig god tur!
   Bedste hilsner
   Pernille

 • SVAR

  […] fat på, når man besøger Rom. Du kan læse min guide til den perfekte planlægning af din Rom-tur HER. Skulle du alligevel have en dag, hvor du vil ud af storbyens larm og hurlumhej, skal du bruge den […]

 • SVAR

  Hejsa
  har læst din blog. Jeg vil gerne invitere børn og svigerbørn med til Rom en 4 dages tur.
  Men pengene er små. Hvad vil du anbefale? Fly fra Billund og selv sørge for hotel? Vi bor i mellem Aalborg og Viborg og bliver 6 personer i alt.
  Glæder mig til at høre fra dig.
  Kh. Inge Østergaard