Sensommer og sol i Sevilla!

 

Sevilla er en pragtfuld by, der ligger i den sydlige del af Spanien – også kaldet Andalusien. Her skinner solen 300 dage om året og langt hen i oktober måned holder Sevilla  en temperatur over 20 grader med masser af solskin. Der er rigeligt at se og opleve, og samtidig har Sevilla en størrelse, der gør den nem at overskue og finde rundt i. En forlænget weekend er alt, hvad du behøver for at få Sevilla ind under huden. Læs med her og få et par tips til en herlig tur i det sydspanske!

Farvestrålende Sevilla

Sevilla har en gammel bykerne. Det betyder smalle, snørklede gader, smukke, gamle huse og små pladser med fontæner spredt ud i hele byen. Et gennemgående træk er alle kaklerne, der er brugt som udsmykning af huse, altaner og i byen i al almindelighed. Dem kan jeg ikke få nok af, og heldigvis er der rigeligt af dem. De bruger dem som paneler på husene, på gulvene i opgangene og ikke mindst i bunden af balkonerne. Så man skal huske at se op og se ind gennem porte og rundt om hjørner.

På min forrige tur til Sevilla var jeg flittig med seværdigheder. (Læs mere om Sevillas seværdigheder HER.) Så denne gang var der tid til at nyde tilfældige ture rundt i de små gader og slentreture i parkerne. Parker er der flere af i Sevilla, og de er smukke, luftige med god plads og skygge. Det var muligvis derfor, jeg opholdt mig en del i parkerne denne gang. Temperaturen sneg sig over 30 grader om eftermiddagen!

Sevillas parker

Sidste gang besøgte jeg kongeslottet Alcázar, som absolut er et besøg værd. Det koster entre, men tro mig, besøget er alle pengene værd. I tilknytning til slottet er den smukkeste park, som man kan vandre rundt i, slå sig ned på en kakkel-bænk eller betragte de fine fontæner og små anlæg med guld fisk.

Lige overfor Sevillas universitet, mellem Av. Carlos V og Av. Portugal ligger endnu en park. Den er ikke så stor men vidunderlig smuk og skyggefuld. Her ligger Premier Garden Cocktail Bar, som serverer kaffe i løbet dagen og drinks, når vi når lidt længere ud på eftermiddagen – og aftenen. Her er vandbassiner i baggrunden, lanterner i trækronerne og super-hyggeligt!

Parque de Maria Luisa er til gengæld en stor park. Her er masser af stier, palmer og appelsintræer. Parken er perfekt til en løbe- eller gåtur, en eftermiddag blandt indbyggerne i Sevilla eller en smuk genvej fra den ene bydel til den anden. Det er også muligt at komme rundt i parken i en hestevogn eller leje en fire-hjulet cykel. Parken var oprindeligt en kongelig park og blev overgivet til offentligheden i slutningen af 1800-tallet.

Kakler i overflod

For enden af Parque Maria Luisa ligger Plaza de Espana. En stor, halvcirkel-formet plads, der blev bygget i forbindelse med en stor udstilling – Expo 29 – i 1929. Her er der kakler på den helt store klinge. Jeg er vild med pladsen, og man kan få lang tid til at gå med at nyde de smukke kakler. I hele halvbuens længde er der små ind-hak med kakkel-bænke og mosaikker, der afbilder hver af Spanien provinser. På midten står et kæmpe springvand, og også her kan du få en tur i hestevogn eller leje en lille robåd og sejle rundt i kanalen, der omgiver pladsen.

For dem, det måtte interessere, har pladsen lagt kulisse til Star Wars film (kan findes på YouTube)

 

Og så lige Sevillas bedste tapas…

Jeg har fået et favorit-tapas-sted i Sevilla – Bodeguita Antonio Romero. Byen vrimler med dejlige steder, nogle mere turistede and andre. Da jeg spiste her, var der KUN spaniere. Stemningen var høj, og manglede der stole, sad folk på parkerede scootere. Maden er pragtfuld, vinen endnu bedre, og prisniveauet er et godt stykke under danske forhold. Stedet er velbesøgt, så vil man sikre sig en siddeplads, er det en god ide at bestille bord. Det er også charmerende at tage opstilling i baren og få serveret skøn tapas og kold hvidvin ved bardisken. Så hvis har man gode ben, er det bare om at få sig en plads i baren.

Indlæg, der ligner

Lad mig høre, hvad du synes

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Kommentarer

 • SVAR

  Kan du anbefale steder at bo i Sevilla?

  • SVAR

   Hej Winnie,
   jeg har boet flere gange i en lækker lejlighed tæt på floden og centrum, som jeg synes har en helt perfekt beliggenhed. Lejligheden har terrasse, lille køkken, stue og soveværelse og er super lækker. Du kan læse mere her:
   http://apartamentostorredelaplata.com/?lang=en

   Mange hilsner
   Pernille