En dagstur til Capri – skønhed og glamour!

Capri er en vidunderlig smuk, lille ø, der ligger ud for Amalfikysten i Italien med en årtusind lang historie. Den romerske kejser Augustus byggede villaer og tilbragte sine sommerferier på Capri. Hans efterfølger Tiberius holdt orgier og havde et kedeligt ry for at kyle slaver og gæster ud over klippekanten, når det passede ham. Langt mere fredfyldt er der i dag. Man skal dog stadig holde sig fra Capris stejle klippekanter, der rejser sig mod himlen og på det højeste sted nærmer sig 600 meter.

Skønhed, filmstjerner og “la dolce vita”

Capri har til fulde alle dele. Mange har hørt om øen, og endnu flere vil dertil. Medmindre du ankommer om vinteren, vil du møde turister på Capri og mange af dem. Flest fra juli til september, færre i april og maj.

Capri har en enestående old-school glamour, som er utroligt charmerende. Her er helt vanvittig smukt med pinjetræer, stejle klipper, tyrkisblåt vand og hvide sejlskibe for anker. Det er et af de steder, hvor postkortene ikke behøver filtre. HER ER SÅ SMUKT! Så tag en dyb indånding, glem de andre turister og sug Capris skønhed til dig! Læs med her og få lidt tips til, hvordan du undgår de helt store turiststrømme.

Capri by

Øen er ret nem at overskue, så du kan nå meget på en dagstur.  Der er kun er to byer: Capri og Anacapri, hvor Capri er hovedbyen. Det er her filmstjernerne bor på fem-stjernede hoteller og først kommer ud i gadebilledet, når alle dags-turisterne er taget hjem. Det er også her gågaden er fyldt med de dyreste og fineste butikker, Italien kan mønstre. På pladserne Piazetta med det gamle klokketårn og Piazza Umberto kan man sidde og betragte folkelivet og det er også her gågaden starter. Her finder man også en lille bod, der sælger granita. En lokal drik med citron sluch-ice og friskpresset appelsinjuice. Meget lækkert og forfriskende på en varm dag.

Halvt nede af gågaden finder man konditoriet og isforretningen Gelateria Buonocore. Du finder det let, der er altid kø foran is-afdelingen. Her bager de vaflerne, mens man venter. Så isen bliver serveret i en lun, duftende vaffel. Aj, det er altså godt.

For enden af gågaden drejer man til højre og forsætter mod Giardini di Augusto – Augustus’ have. Det er en yndig lille have i flere niveauer. Man skal helt til tops, for på øverste terrasse får man den mest fantastiske udsigt over Capri, havet, og i Faraglioni – de tre, store klippestykker, der står frit ude i havet.

Anacapri

Anancapri er min favorit by. Her er mere fredeligt, mere afslappet og skønne ting at se og opleve. Her er hyggelige restauranter, et par gågader med butikker, man rent faktisk har råd til at handle i og den mest vidunderlige udsigt.

Det var Anacapri den berømte svenske læge og forfatter Axel Munthe første gang ankom til, da han satte fod på Capri. Han faldt pladask for stedet og byggede villaen San Michele, der i høj grad er et besøg værd. Ud over at være læge og forfatter var Axel Munthe en skæg fætter, der var dyrenes beskytter, den svenske dronnings fortrolige og de fattiges ven. Hans villa er fuld af lys, skønhed og udsigt, og på rundturen får man et fint indblik i hans liv og villaens historie. Til villaen hører en smuk park, hvor man har svært ved at løsrive sig fra den betagende udsigt.

Vejen ud til villaen er én, lang gågade med lækre butikker. Parfume, hør, citronlikøren limoncello og skobutikker. Læs mere om citronlikøren HER. På venstre hånd cirka halvvejs til villaen ligger en større skobutik. Her sidder en ældre herre og laver sandaler på bestilling, mens man venter. Jeg tog mod til mig og gik hen og hilste på ham. Han er nemlig berømt for at have lavet sandaler til selveste Jackie Kennedy, der havde Capri som foretrukket feriested. Han er den sødeste sandalmager og viser gerne avisudklip med billeder af Jackie, ham og sandaler.

Af mere kulturel karakter vil jeg foreslå kirken Chiesa di San Michele Arcangelo. Den ligger på Piazza San Nicola i Anacapri og er helt speciel. Hele gulvet er én stor mosaik af majolica klinker, og man går rundt på en lille gangbro, så man ikke træder på det fine gulv. Det er også muligt at tage en lille, smal vindeltrappe op og se hele herligheden fra oven. Gulv-mosaikken forestiller motiver fra bibelen og en del lokale og eksotiske dyr. Dengang var man ikke meget berejst, så de eksotiske dyr er lavet med en god del fri fantasi.

 

Højt til vejrs

Tæt på Piazza Vittoria i Anacapri går en stolelift, hvor man på 15-20 minutter når øens højeste punkt Monte Solaro 589 meter over havet. Her har man 360 graders udsyn, hvor man kan nyde en medbragt panino og en kold øl. Tiden kan hurtigt løbe fra én så husk at beregne cirka 20 minutter hver vej plus en eventuel ventetid i kø.

Sulten i Anacapri?

Når frokost-sulten melder sig, vil jeg anbefale at spise i Anacapri. Priserne er til at have med at gøre, og maden er god og lokal. De fleste steder. Jeg spiste på Ristorante Le Arcate, der ligger på Viale T. de Tommaso 24, tæt på Piazza Vittoria, som er centrum i Anacapri. Her er maden lavet fra bunden af gode råvarer og smager himmelsk! Prøv deres parmagiana di melanzane, en lag-på-lag ret med aubergine, tomatsovs og parmesanost bagt i ovnen.

Lidt praktik

Capri nås let fra fastlandet med båd. Man kan sejle fra Napoli, Sorrento og Amalfi by. Jeg sejlede fra Amalfi, og det tager ca. 50 minutter. Vel ankommet på havnen tager man enten den lokale, gule bus eller en taxi rundt på øen, da man ikke kan få egen bil med derover. Begge former for køretøjer er specialdesignet til Capri. Busserne kommer i en mini-udgave, så de kan komme rundt på de minimalistiske, snoede veje. Taxaerne i glamour-stil med åbne kalecher og dollargrin-look.

Fra havnen kan man også tage tandhjulsbanen – Funiculare – fra havnen til Capri by. Husk at købe billet på havnen først! Både på havnen i Capri by og i Anacapri er der faste bus- og taxaholdepladser. De kører fast mellem byerne og havnen, men man kan sagtens booke en taxa til en tur rundt på øen til en aftalt pris. Beregn lidt ventetid og kø i travle perioder, så du har tid nok, når du skal ned og nå færgen tilbage til fastlandet.

Tid til en kaffepause? Download mit kaffe-kørekort til den italienske kaffebar. Det kan løse de fleste udfordringer i den forbindelse!  Skriv dig på maillisten, bekræft din mail, og KØR!

Indlæg, der ligner

Lad mig høre, hvad du synes

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Kommentarer

 • SVAR

  Jeg har lige besøgt Amalfikysten. Der er så skønt og jeg brugte de mange nyttige oplysninger fra “somewhereelse.dk”. Jeg fandt nemt citronstierne, smagte pastaen og kagerne (mums) , læste om Pompeji og Capri.
  Jeg kan varmt anbefale Pernilles beskrivelser/anvisninger!

  • SVAR

   Hej Stinne,
   tak for de pæne ord:-)
   Mange hilsner
   Pernille

 • SVAR

  […] 3. Er man til romantik og skønhed, så er der ingen vej udenom en tur til Capri. Den lille ø, der ligger ud for Amalfikysten. Her er to byer at besøge. De er vidt forskellige og lige charmerende på hver deres måde. Den svenske læge Axel Munthes villa er også værd at besøge. En spændende historie og en have med nok øens bedste udsigt. Læs mere om Capri HER. […]