Guide til Amalfikysten

Jeg har lavet en lille gudie til et af mine favoritsteder. Nemlig Amalfikysten. Det er nok gået op for de fleste, at jeg har et meget blødt punkt, når det kommer til Italien. Jeg tilbringer gerne al min ledige tid i det pragtfulde land, der har så uendelig meget at byde på. Vi kan jo nævne i flæng: maden, byerne, landskaberne, sproget, historien… Ja, jeg kunne sagtens fortsætte, og I kan sikkert også komme på mange glæder ved Italien.

Når der er så meget at vælge imellem, kan det hurtigt blive en smule uoverskueligt at sortere, vælge og vrage.  Men arj, der er SÅ skønt på Amalfikysten. Jeg vil have mere, hver gang jeg er der og opdager hele tiden nye ting, steder og restauranter. Her kommer en foreløbig guide til mine favorit-“Somewhereelse” steder.

Hvor skal man bo?

Maiori er en lille, hyggelig hverdags-by. Det kan jeg godt lide, fordi den har et helt almindeligt hverdagsliv udenom turistlivet i byen. Her er blandt andet skole, legeplads, slagter, bager, optiker og supermarked. Det særlige ved Maiori er, at den er én af de få byer på Amalfikysten, der har en god strand med tilhørende strandpromenade. Der er mange skønne hoteller i alle prisklasser. Hotel Pietra di Luna ligger på strandpromenaden, er et skønt, gammelt badehotel og er et godt bud på en overnatningsmulighed.

Hvor skal man spise?

I Maiori er et godt bud La Terrazza. Adressen er Via Tenente Confalone 2, men restauranten har også indgang fra Corsoen, som er hovedgaden i Maiori. Her fåes god, rustik mad, hvor mama selv står i køkkenet og tryller.

I nabobyen Minori bliver jeg nødt til at anbefale Ristorante Giardiniello. Adressen er Corso Vittorio Emanuele, 17. Her får man den skønneste mad, der lige er hevet et niveau op uden at blive alt for eksklusivt. Det smager helt vanvittig godt, og servicen er helt i top.

Skal det være helt enkelt, så tag forbi det lille Mini-market på strandpromenaden, 50 meter fra Hotel Pietra di Luna. Her kan man få smurt en sandwich efter eget valg fra den overdådige køledisk. Prøv marineret aubergine, friske tomater og mozzarella ost!

 

Hvad kan man lave?

Udover de indlysende forslag som strand, hav og solskin kommer her et par yderligere forslag. Der er MASSER at tage sig til, men her foreslår jeg mine top fem:

 1. Vandreture i baglandet. Der er et meget udbredt vandresti-net, hvor man sagtens kan finde en tur, der passer til alles behov og fysiske form. Du vil ikke fortryde det, der er så smukt, hvor man end vender blikket hen og en dejlig fred og ro. læs mere om vandreture på Amalfikysten HER.

2. Området er proppet med små, charmerende byer. Sejl en tur langs kysten og hop af og på båden i de byer, du synes lyder spændende. Der mange at vælge mellem, men Amalfi og Positano er nok blandt favoritterne. Eller tag en taxa / lokalbus op i landet og besøg Ravello. En lille perle med to smukke, store villaer med de mest romatiske og pragtfulde haver. Absolut et must! læs mere om byerne på Amalfikysten HER.

3. Er man til romantik og skønhed, så er der ingen vej udenom en tur til Capri. Den lille ø, der ligger ud for Amalfikysten. Her er to byer at besøge. De er vidt forskellige og lige charmerende på hver deres måde. Den svenske læge Axel Munthes villa er også værd at besøge. En spændende historie og en have med nok øens bedste udsigt. Læs mere om Capri HER.

4. Und dig selv en tur til Pompeii. Og und også dig selv en turguide, når du er der. Det er et kæmpeområde, der let bliver uoverskueligt. Men med en guide bliver byen forvandlet til et levende historisk område med masser af gode historier. Læs mere om Pompeii HER.

5. Besøg konditoriet Sal de Riso i byen Minori. Her huserer Italiens svar på Mette Blomsterberg, og butikken er en oplevelse i sig selv. Og så er kagerne naturligvis en himmerigs mundfuld. Læs mere om Sal de Riso HER.

Mon ikke, du skal have en kaffe på din tur til Italien? Download mit kaffe-kørekort til den italienske kaffebar. Det kan løse de fleste udfordringer i den forbindelse!  Skriv dig på maillisten, bekræft din mail, og KØR!

Indlæg, der ligner

Lad mig høre, hvad du synes

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Kommentarer

 • SVAR

  Min kone og jeg har bestilt fly til Amalfikysten og efter at have læst dit indlæg valgt Hotel Pietra di Luna i Maiori. Din rejsebeskrivelse lyder rigtig spændende, og vi glæder os til 14 dages turen på egen hånd sidst i maj og først i juni 2018. Dog bekymrer det os lidt, hvordan vi tidsnok kan nå i lufthavnen i Napoli, når fly afgår kl. 11.40, men vi finder vel ud af det dernede.

  • SVAR

   Hej Hans Jørgen,
   tak for de pæne ord! Det glæder mig virkelig, at I kan bruge og har glæde af min blog!

   Hvordan kommer I til og fra lufthavnen? Med det offentlige, lejebil eller…?