Glædelig jul fra Como i Italien

 


Jeg har besøgt Como-søen i Italien om sommeren. Det er et pragtfuldt område, der er fuldstændig overdådigt smukt. Søens fløjsbløde overflade, bjerge på alle sider, der skråner smukt ned mod bredden og de mest vidunderlige små byer med gader så smalle, at man nærmest ikke kan passere to mennesker på fortovet. Jeg boede i den nordlige del af søen – mere om det i et senere indlæg!

I bunden af søen ligger Como by, som vi nåede frem til efter en times (heftig, italiensk!) kørsel. Det er en hyggelig, gammel by med et skønt gågade-centrum, en fantastisk havnepromenade (og ja, det kan man godt have, selvom man er en sø!), en katedral fra 1396 og masser af små snedige barer og restauranter. Vi drak Aperol på et lille torv ved vandet, slentrede rundt i de smalle gader og slog os ned på en bænk i skyggen ved katedralen og hørte på gademusikanter.

Det var alt sammen meget godt – og om sommeren. Nu har min gode veninde været i Como her i december, og jeg bliver nødt til at dele nogle af hendes billeder med Jer. Como by pynter og dekorerer byen, så jeg ikke har set mage tidligere. Og jeg mener ellers nok, jeg har set en julepyntet by eller to. Men det her overgår ALT, hvad jeg har set. Læs mere om Comos julerier HER.

 

Skal jeg ned og se det næste jul? Ja, det tror jeg nok! Nyd billeder og film (husk lyd!) og rigtig glædelig jul.

Indlæg, der ligner

Lad mig høre, hvad du synes

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Kommentarer

 • SVAR

  Hej . Jeg har også kun besøgt como om sommeren , i øvrigt gælder det også alle de andre steder jeg har været i Italien . Det ser jo nærmest fortryllende ud med alle de smukke julelys . Glad for at være stødt på din blog . Er træt af overrendte turistede steder . Har du erfaringer fra steder i piemonte ? Glædelig jul.

  • SVAR

   Hej Annette,
   jeg er glad for, at du synes om bloggen og håber, du kan få gode ideer til nye ture! Piemonte er øverst på listen for de næste ture, jeg skal på. Regionen er ikke nær så turistet som for eksempel Toscana og byder på mageløs natur og ikke mindst vidunderlig mad. Turen kunne godt komme til at handle meget om mad og drikke: Jeg ville besøge Alba, der er kendt for fantastisk mad og vin, herunder de hvide trøfler, der ikke er til at komme udenom i Piemonte! Heller ikke områderne for vinen Barolo og Barbaresco, der begge ligger indenfor et kvarters kørsel i bil fra Alba. En lidt længere tur på 1 times tid fører dig til Canelli i Asti-provinsen, hvor den musserende vin Asti kommer fra.En bonusinfo kunne være, at de hasselnødder, der dyrkes i regionen ryger lige til Ferrero’s fabrik i Alba, hvor de bliver til – blandt andet – Nutella.

 • SVAR

  Der’ vil jeg hen i 2017. Har i Sep kørt rundt i Procecco og Valdobbiadene området, for at lære om de bedste Bobblevine. Men Como i Dec vil være at foretrække, frem for min seneste julemarked by, Hamburg. Blot skal jeg finde en at rejse med, da vi ikke kører derned om vinteren og min mand ikke er til jule byer.

  • SVAR

   Hej Vera,
   jeg er helt enig! Juleturen må gå til Como næste år. Hvis ikke man vil køre om vinteren – hvilket jeg godt kan forstå! – kan man flyve ret billigt til Milano. Herfra tager det en times tid med toget til Como by. Man kan tage toget fra Milano Centrale og skifte på Milano Nord Cadorna, eller tage direkte fra Milano Nord Cadorna. Fra Malpensa lufthavnen går der direkte toge til begge stationer. Held og lykke med det!