Gravedona ved Comosøen- en fredelig perle

 

como by

Clooney og Comosøen

Jeg har altid troet, Comosøen var en af de absolutte sværvægtere, når vi taler turisme og luksus. Skuespilleren George Clooney skulle efter sigende have flere villaer ved søen, og de kulørte blade viser ofte Hollywoodstjerner feriere i området. Jeg mødte hverken Clooney eller andre stjerner. Ej heller måtte jeg kæmpe mig vej frem blandt horder af turister. Bevares, tager man til byen Bellagio i den sydlige ende af søen, er der godt pakket med mennesker. Bellagio er udnævnt til Comosøens perle og er hjemsted for den mondæne luksus, mange ofte forbinder med Comosøen. Prægtige villaer, dyre restauranter og butikker.

Og nok er der turister ved Comosøen. Men det er ikke i nærheden af, hvad der er ved andre italienske søer. Og da slet ikke, hvis man slår sig ned i den nordlige ende af søen i den lille by Gravedona.

Hvor skal man bo?

Vi boede i byen Gravedona  på Hotel Regina, som er et lille, familiedrevet hotel, direkte på søbredden. Der er 40 værelser, morgenmads-restaurant og swimmingpool. Det kan være rart at veksle mellem at svømme i søen og pjaske rundt i poolen, og det er langt fra alle hoteller ved Comosøen, der har en pool. Er man til lange svømmeture i køligt vand med førsteklasses udsigt til alle sider, kommer der snarest et indlæg om dette – stay tuned! Hotellet har den mest vidunderlige udsigt over søen. Jeg kan virkelig anbefale en Aperol Spritz på terrassen om eftermiddagen, når lyset bliver blødt, varmen passende og skyggerne lange nok til at dække de brændte skuldre. Personalet er meget venlige og hjælpsomme og bidrager gerne med tips til vandre- eller byture. desuden er bjergene omkring Gravedona er fyldt med pragtfulde vandreture, også mere om dette senere.

Gravedona by

como by barSelve byen er lille og hyggelig. Huse i gyldne nuancer, masser af blomster og liv og leben på havnen. Man kan slentre langs den smukke havnepromenade, købe en kaffe på en af barerne eller blot spise en is på en bænk og stirre ud over vandet. Byen har et supermarked, 4-5 restauranter (afhængig af, om du tæller barer med småretter med), og man skal lægge sig lidt i selen for at finde et postkort til bedsteforældrene. Butikker er der ikke mange af, men der er en del italienere. Især da hovedparten af de relativt få turister, vi så, var italienske.

Vi skævede lidt til vores to store teenage-børn, da vi indtog down town Gravedona første aften. Ikke skyggen af et diskotek, turist-gøgl-butikker eller anden underholdning. Men det viste sig at være lige præcis, som det skulle være, og vi fandt hurtigt vores egen rytme. Dase, bade og sole ved søbredden i løbet af dagen. Masser af is og kaffe på havnepromenaden om eftermiddagen og god mad under stjernehimmelen i byen om aftenen. Og hvis det gik rigtig højt lidt italienske delikatesser fra supermarkedet.

 

Tid til en kaffepause? Download mit kaffe-kørekort til den italienske kaffebar. Det kan løse de fleste udfordringer i den forbindelse!  Skriv dig på maillisten, bekræft din mail, og KØR!

como by m villa

Indlæg, der ligner

Lad mig høre, hvad du synes

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Kommentarer

  • SVAR

    […] Skal jeg bade, skal det være i havvand. Punktum! Jeg synes, søvand er en fesen erstatning for den friske oplevelse, der venter, når jeg bader og svømmer i havet. Det er en ubeskrivelig fornøjelse at svømme i det saltsmagende vand, se den riflede sandbund under mig og -nå ja – saltvandseffekten i håret gør jo heller ikke noget. Derfor var det en udfordring, der skulle afprøves og i bedste fald overkommes, da vi holdt ferie ved Comosøen. Nærmere bestemt i en lille by – Gravedona – i den nordlige ende af søen. Find mit indlæg om byen Gravedona HER. […]

  • SVAR

    […] Skal jeg på badeferie, skal det være i havvand. Punktum! Jeg synes, søvand er en fesen erstatning for den friske oplevelse, der venter, når jeg bader og svømmer i havet. Det er en ubeskrivelig fornøjelse at svømme i det saltsmagende vand, se den riflede sandbund under mig og -nå ja – saltvandseffekten i håret gør jo heller ikke noget. Derfor var det en udfordring, der skulle afprøves og i bedste fald overkommes, da vi holdt badeferie ved Comosøen. Nærmere bestemt i en lille by – Gravedona – i den nordlige ende af søen. Find mit indlæg om byen Gravedona HER. […]