Nokken giver farver på en Københavner-tur!

Nokken in Copenhagen

Syd for de smarte, nybyggede boligkomplekser på Islands Brygge ligger en lille haveforening. Den grønne oase, kaldet Nokken, har ligget der siden 1930’erne og har i dag et ret specielt og charmerende præg. Området er virkelig en oplevelse værd, og så ligger der en dejlig café lige i nærheden, hvor man kan hvile benene.

Læs med her og få input til en pragtfuld søndageftermiddagsudflugt!

Nokken Islands Brygge sea view

Nokken – en del af turen Havneringen

Forleden gik jeg tur langs havnen i København. Det er muligt at gå en rute helt op til 13 km, hvor du hele tiden bevæger dig langs vandet. Turen, der kaldes Havneringen,  går “i firkant” og kan afkortes efter behov, simpelthen ved at krydse havnen på én af broerne. Se et kort over turen HER.

Det er en vanvittig dejlig tur, hvor man kommer igennem vidt forskellige bydele og oplever København på en lidt anderledes måde. Hvis man som jeg er glad for vand – på alle måder – kan man glæde sig over, at man hele turen har vandskvulp, mågeskrig og havudsigt, så langt øjet rækker. Samtidig med at man ser byens bygninger og tårne fra en ny vinkel. De seje kan gå fra Nyhavn og hele vejen ned til Sluseholmen, hvor man går over for at komme tilbage igen. Så langt nåede jeg ikke, men en kortere tur kan sagtens gøre det.

Nokken boat by the sea

nokken tree with christmas balls

Nokken haveforening – og meget mere

Man når ned til Nokken, når man fortsætter sydpå forbi Islands Brygge. Området blev først bebygget tilbage i 1930’erne, hvor datidens fiskere fik lov til at sætte nogle små skure op. Siden da er området blevet fyldt med små selvbyggerhuse som det gennemgående tema. Det har bevirket, at området i dag er en perlerække af skæve, skøre, fine, hyggelige og nogle gange radbrækkede små huse.

Glem alt om vedtægter i en grundejerforening. Her er der højt til himmelen og plads til skæve vinkler. Det er et overflødighedshorn af skægge påfund og friske farver på sådan en grå søndag eftermiddag. Kaster man et blik tilbage mod Islands Brygge får man den fulde kontrast til det nye, smarte byggeri, der ligger tæt på de små kolonihavehuse. Fortsætter man lidt længere sydpå, står man snart på Amager Fælled med al sin skønne natur. Området er blevet fredet fra 2014 og tredive år frem. Heldigvis!

Nokken small red house

En velfortjent pause

Da jeg havde travet godt og længe rundt på havnekajen, ud til Nokken og tilbage igen, var det tid til et hvil og en kop kaffe. Jeg bliver nødt til at anbefale den dejligste og ikke mindst meget smagfuldt indrettede Café NÖA’H. Den ligger på vejen ud til – eller tilbage fra – Nokken. Her er rigtig god mad og drikke, sød betjening ved bordene og udsigt til en lille kunstigt anlagt strand. Og så har de den fedeste plantevæg (ja – det er et ord!) – go see!

Har du fået lyst til mere viden om Nokken har TV2 lavet en fin lille udsendelse, som du kan se via linket HER.

Nokken cafe noah

Indlæg, der ligner

Lad mig høre, hvad du synes

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Kommentarer

 • SVAR

  Jeg har aldrig hørt om det her område før, men det ser virkelig hyggeligt ud. Det giver lidt liv til de her grå og triste vinterdage. Må hellere lige komme her forbi på min næste tur til Danmark (:

  • SVAR

   Fuldstændig enig!Nokken er helt sikkert et besøg værd!
   Mange hilsner
   Pernille