Vil du også til Maldiverne?

Maldiverne, Maldives, Sun Island beach

En tur til Maldiverne står højt på manges ønskeliste. Ofte er prisen bare helt ude i galakserne, og man ser hele årets feriebudget og mere til blive brugt på én rejse. Jeg havde også en drøm om Maldiverne og brugte dage og uger på at søge på rejser, der var til at betale og som samtidig levede op til mine drømme om strand, hav og palmer. Læs med her og se, hvordan drømmen – måske – kan blive til virkelighed.

Maldiverne, Maldives, Sun Island, boats

Kunsten at vælge én ud af Maldivernes 1200 øer

Maldiverne er en øgruppe i Det Indiske Ocean. Der er ca. 1200 øer, hvoraf kun et par hundrede er beboet. Typisk vil man som besøgende bo på en ø, der er bygget op om et enkelt resort. Altså ingen by og ingen lokalbefolkning. Til gengæld får man hvidt pulversand, palmer til overflod og det mest utrolige blå-turkise hav lige udenfor døren. Øerne er ikke særligt store (øen, vi boede på var 800 meter x 1 km.), og der findes ikke en ø med en højde på over to meter.

Det er lidt af en jungle at vælge den ene, lille perle blandt alle de andre. Jeg er altid fornuftigt kritisk overfor anmeldelser på forskellige platforme, da smag og behag kan være ret forskellig. Men de øer jeg fandt, der lå i den betalelige ende, lød ikke altid som det drømmescenarie, jeg havde i mit hoved. Enten hvad angik bungalow-standen eller strandforholdene.

Det bliver jo aldrig billigt at rejse så langt væk, men omsider, da alt faktisk var opgivet, faldt jeg over Spies rejser, der arrangerer rejser til Maldiverne. De har resorts på forskellige øer i flere prisklasser, og valget faldt på Sun Island Resort, som nærmer sig en prisvenlig omgang. Jeg havde slet ikke tænkt charterrejser til Maldiverne, men det skulle vise sig at være en fin ordning, der var langt væk fra chartertur og nærmere på selv-planlagt ferie.

Maldiverne, Maldives, Sun Island, beach

Nafaguraidhoo… – også kaldet Sun Island.

Maldiver-øen er lille til trods for, den er én af de større øer. Den kan gåes hele vejen rundt i vandkanten på lidt under en time. I slentretempo. Den er underskøn og vidunderlig smuk. Virkelig. Vajende palmer, det fineste, hvide pulversand, skrig-turkis vand, der har en temperatur, der får selv de mest kuldskær i vandet. Der er masser af fisk og et husrev (et ord, jeg har lært at kende). Det betyder, at man kan snorkle fra land / badebro og se masser af fisk i alle farver og behøver altså ikke sejle ud med båd for at opleve undervandslivet.

Bungalows er placeret rundt i kanten af øen og – de lidt dyrere – på en træbro, der går ud i vandet. Hovedbygning med reception, restaurant, butik, bar og pool ligger midt på øen, og man når lettest dertil ad de fint anlagte stier. Det er muligt – og dyrt – at leje cykler, hvis man ikke orker gåturen. Jeg synes nu, det var rart at få rørt benene lidt, da man hovedparten af tiden ikke behøver gå længere end tyve meter fra bungalow til strand og liggestol.

Maldiverne, Maldives, fish in water

 

Livet på en tropeø i Maldiverne

Hvad kan man så lave på sådan en lille tropeø. Lad mig være ærlig her og sige : not much! Så er man til masser af aktivitet om dagen og heftigt aften / natteliv, skal man vælge en anden destination. Jeg fik rigtig meget tid til at gå med at slentre i vandkanten, stirre ud over det turkise vand, læse bøger i skyggen og snorkle.

Der er gode snorkelmuligheder på Sun Island, da de som nævnt har et husrev. Man skal blot bevæge sig ud ad en lang træbro, hvor bådene lægger til. Her er der trapper ned i vandet, et stort koralrev og masser af fisk. Hvis man ikke kan nøjes med snorkling, ligger dykkercenteret også herude.

Kan man tage sig sammen i tropevarmen, findes her blandt andet et træningscenter, en lille (meget lille!) golfbane, spa og udflugtsmuligheder. Men for mig var det den oplagte mulighed for at koble HELT af. Man kommer virkelig ned i tempo, dels på grund af varmen, dels fordi der ikke er en hel bunke af ting, man synes man bør prøve og opleve. Jeg elsker at komme ud og opleve masser af ting, og når jeg rejser, er listen over oplevelser tit lang. Men her er der så kun resortet, stranden og havet. Punktum. Og det inviterer til ro, afslapning og nydelse.

Maldiverne, Maldives, bridge to the jetty, Sun Island

Smukt, smukt, smukt

Vi tog en million billeder på turen. Der er fuldstændig ligeså smukt, som man forestiller sig. På Sun Island gør de en dyd ud af at holde øen og de forskellige områder pæne og rene. Du går i en konstant farvepalet af hvid, blå og grøn i løbet af dagen og om aftenen får du de smukkeste solnedgange serveret i strandkanten. Når mørket er faldet på, skal du gøre dig selv den tjeneste at gå ud fra din hytte, ned på stranden (20 meter væk…), læg nakken tilbage og se op på nattehimmelen. Det er intet mindre end magisk.

Maldiverne, Maldives beach chairs

Lidt praktik

Spies arrangerede turen for os, men selve rejsen var individuel. Man skal altså selv finde rundt i lufthavne, skifte fly mv. Vi havde to mellemlandinger, før vi nåede hovedøen Male i Maldiverne. Herfra var det videre med et lille indenrigsfly, for endelig at sejle det sidste stykke. Det er en lang tur, men for pokker – det hele værd!

Jeg vil anbefale at tilkøbe all-inclusive. I know, det kan godt lyde lidt afskrækkende, men det samme er priserne på øen, hvis man skal betale for hver øl og kop kaffe. Alle tre hovedmåltider foregår som buffet, og maden er udmærket og med stort udvalg. Det værste ved all-inclusive for mig var, at man skal vandre rundt med et farvet plastik-armbånd på – hmmmmm.

Publikum på øen var meget blandet. Der var dog ikke mange med helt små børn. Det kan skyldes den lange transporttid, men det er måske også på grund af solen. Den er MEGET stærk, og vi mødte flere, der var blevet alvorligt solskoldet. Vi brugte faktor 30-50, opholdt os en del i skyggen og slap uden at blive forbrændt.

Maldiverne, Maldives, staff waving good bye

Indlæg, der ligner

Lad mig høre, hvad du synes

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.